Vyjadření k pobytu paní Machové

Na případ paní Machové z roku 2007 se nás v posledních týdnech ptá řada lidí. Někteří nás osočují z toho, že jsme ji odmítli, jiní si přečtou, že se nakonec u nás odléčila v doprovodu maminky, tak jak ji to schválila zdravotní pojišťovna. Mnozí nám vyčítají zohledňování jiných kulturních zvyklostí lázeňských hostů.
Asistenční pes je úžasné zvíře, které člověku obrovsky pomůže, lidský doprovod je ale v lázeňském prostředí zkrátka vhodnější – např. orientace v lázeňských domech je řešena piktogramy, rozpisy procedur nedokážeme vytisknout v Braillovu písmu, termální bazény nejsou uzpůsobeny pro pohyb zvířat atd. Proto jsme tehdy trvali na doprovodu člověka. Od dubna 2012 platí zákon, že asistenční pes může člověka doprovázet i v nemocnici a my tento zákon respektujeme. Nejsme zaujatí proti asistenčním psům, už 15 let u nás pracuje nevidomý masér, kterého neustále doprovází jeho asistenční labrador.

Lázně Teplice v Čechách

Published by MEDIA FACTORY Czech republic a.s.

mapa stránek | Design by www.GRASR.cz/Dagmar Eflerová. Všechna práva vyhrazena © 2012 - Lázně Teplice v Čechách a.s.